دوشنبه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۶

اجلاس داووس؛غیبت ظریف،حضور ترامپ



اجلاس داووس؛غیبت ظریف،حضور ترامپ
بنا به اعلام رویتر محمد جواد ظریف،وزیر امور خارجه ایران،از حضور در مجمع جهانی اقتصاد که همه ساله در شهر داووس (سوئیس)بر گزار میشود، انصراف داده وسفر خودبه این اجلاس را لغو کرده است.این در حالی است که از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی (وتماما پیش از آن )همواره هیأتی از جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت کرده است.در سال ۹۲ شخص حسن روحانی در حالی که سال نخست ریاست جمهوری اش را آغاز کرده بود ، در این اجلاس حضور یافت.در آن زمان که روند مذاکرات هسته ای کلید خورده وجمهوری اسلامی رویکرد جدیدی را با ریاست حسن روحانی در پرونده هسته ای اتخاذ کرده بود،بدنبال فرصتی می گشت که نوید مصالحه هسته ای را به اطلاع جهانیان برساند وچه رویدادی مهمتر ازاجلاس سالانه داووس.... در سال ۹۲، حسن روحانی که تازگی به ریاست جمهوری برگزیده شده بود،چنان به تحولات اقتصادی ایران امیدوار بود که با مقایسه اقتصاد ایران با کشور هایی مثل چین،هند وبرزیل پیش بینی کرد که اقتصاد ایران می تواند در ۳۰ سال آینده به یکی از ۱۰ اقتصاد برتر دنیا تبدیل شود. او در ادامه سخنانش با دعوت از سرمایه گذاران خارجی یک پیام برای اجلاس داووس داشت که به ایران بیائید.اینکه امسال ایران نه در سطح رئیس جمهور ونه وزیر خارجه ونه حتی معاون وزیر خارجه (مثلا عراقچی) در این رویداد شرکت نمی کند ، خود موضوع مهمی است. از این رو، پرسش این است که چرا ظریف سفر خود را به مجمع جهانی اقتصاد را لغو کرده است؟ او معمولاچنین فرصت هایی را از دست نمی دهد. ناگزیر باید موضوع مهمی رخ داده باشد.این موضوع مهم چه می تواند باشد؟هر چه باشد پاسخ سخنگوی وزارت خارجه قانع کننده نیست که می گویدبه علت اجرائی شدن ساختار جدید وزارت خارجه واهمیت نظارت بر این موضوع وزیر خارجه تصمیم گرفت که در این روز ها در تهران باشد. این دلیل از آن رو قانع کننده نیست که لااقل ایران می توانست در حد معاون وزیر در داووس شرکت کند، حتی اگر برای وزیر خارجه اشتغال غیر مترقبه!!پیش آمده باشد.پس دلیل انصراف ظریف را باید در دلایل دیگر جستجو کرد. آن دلایل کدامند؟
داووس وسه پرسش دشوار
گفته شد که مجمع جهانی اقتصاد محلی است برای ارزیابی اقتصاد های جهان از یکدیگر. فرض بر این بگیریم که شاخص های رشد اقتصاد ایران همه امید وار کننده باشند.پس چرا امسال نباید یک مقام دولتی مثلا وزیر در اجلاس داووس حضور یافته ورشد اقتصادی ایران را برای جهانیان گزارش کند؟!

از همین جا می توان دریافت که از اساس شرایط اقتصادی – سیاسی اصلا نوید بخش نیست.وقشر عظیمی از مردم در فقر مطلق ویا حتی زیرخط فقر مطلق  وتورم وگرانی سر سام آور وغیره هستند. دست کم سه دلیل مهم برای عدم حضورنیافتن ایران می توان بر شمرد. این دلایل عبارتند از:
یکم:حضور ترامپ،نگرانی از بهم خوردن بر جام
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا میهمان ارشد اجلاس داووس است.او جای تردید باقی نگذاشته که بر جام را یک توافق بد می داند. او تا همین جا نشان داده که با اکراه کشورش را از بر جا م خارج نکرده است ودر آخرین اقدام چهار ماهه به هم پیمانان خود فرصت داد تا تعدیلات جدی در بر جام آن گونه که مطلوب اوست، اعمال کنند؛ تعدیلاتی که پذیرفتن آن از سوی ایران به منزله مرگ بر جام است ونپذیرفتن آن نیز به منزله مرگ برجام است وبقول سردمداران وایادی رژیم بایستی هم چوب وهم پیاز برجام را ولی فقیه نوش جان کند واین جام زهر دیگری برای رژیم فرتوت وغرق در بحران می باشد اگر آمریکا از آن خارج شود.اما، تا همین جا نیزبر جام به تشخیص صاحب نظران دچار مرگ بالینی شده است. عباس عراقچی معاون وزبر امور خارجه ایران گفته است :قطعا در ۴ ماه آینده چالش های جدی تری خواهیم داشت. او همچنین گفته بود بیش از یک سال است که رئیس جمهور آمریکا با تمام تلاش خود در پی این است که بر جام را از بین ببرد...جامعه بین الملل باید برای این مرحله آمادگی داشته باشد.چنین ارزیابی قطعا نه یک خبر خوش آیند کننده ای برای ایران است که با حصور در داووس مایل به اعلام آن به جهانیان باشد.
دوم: رشد کم سابقه ارز های خارجی
به دلایل عدیده در روز های اخیر بازار ارز های خارجی جهشی بی سابقه را در ایران نشان  داد که شوک بسیار بزرگی بر اقتصاد ایران به شمار میرود. بنا بر گزارش خبر گزاری های ایران قیمت دلار در روز یکشنبه اول بهمن ،به مرز ۴۷۰۰ تومان وقیمت یورو به ۵۷۰۳ تومان رسید. بی ثباتی بازار ارز،بی ثباتی اقتصادی را دامن می زند، تا زمانی که دولت احیانا بتواند نبض بازار ارز را دوباره به دست بگیرد، نماینده ایران در داووس (هرکه باشد)چه شاخصی از رشد اقتصادی وثبات بازار ونبود ریسک سرمایه گذاران خارجی  را در ایران، می تواند به داووس گزارش دهد؟!
سوم : نا آرامی های گسترده.
ولی آنچه قابل انکار حتی برای علی خامنه ای نیست این بود که شرایط اقتصادی کشور که او زعامتش را بر عهده دارد به هیچ وجه، شرایط ثابت واستوار نیست ورژیمش در باتلاق بحران های اقتصادی گیر کرده وهرچه تلاش کند بیشتر غرق می شود زیرا تمام زیر ساخت های اقتصادی یا فلج ویا بر اثر مدیریت های بد نابود شده است و مثل بیمار سرطانی  رو به احتضار وموت است.
نتیجه:
بنا به شرح مختصری که از وضیعت نا پایداراقتصاد ایران چه به دلیل بر هم خوردن برجام وچه بدلیل اعتراضات گسترده وقیام  مردم وهمچنین وضعیت ملتهب بازار ارز اشاره شد،قابل فهم است که چرامحمد جواد ظریف برنامه از پیش مدون خود را برای حضور درداووس لغو واز سفر به آنجا منصرف شد.
در یک کلام کلیه قرائن وشواهد  سیاسی واقتصادی وضعیت دل گرم کننده ای را حکایت نمی کند که محمد جواد ظریف بتواند به مجمع جهانی اقتصاد گزارش دل خوش کننده ای از اقتصاد ایران بدهد، به ویژه وقتی در نظر آوریم که حضور ترامپ در داووس از یک طرف وقیام وشورش مردم که خوا هان سر نگونی این رژیم هستند از طرف دیگر درد سر بزرگی برای رژیم ایران است، که در آن گیر کرده است.
#مشهد #ماهشهر #نوشهر #يزد #ورامين #هفت_تپه #كامياران #نيريز #جوانرود #هرمزگان #فومن #گچساران #جنبش_دادخواهی #سرپل_ذهاب #مرگ_بر_اصل_ولایت_فقیه #زنده_باد_ارتش_آزادی massacre_67@
#Unitedstates #Belgium #Germany #France   #Albania  #UnitedKingdom#Ukraine #FreeIran#Iran #MEK #MaryamRajavi #Ireland #Berezil #SaudiArabia  #Poland #Denmark #India 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر